En 1982, any del Centenari del personatge Sant Jordiet, va correspondre el càrrec al xiquet Joel Vicente Juan Botella, fill del fester Vicente Juan Verdú.
La Memòria d'Activitats de 1981, realitzada per Antonio Aura Martínez indica:
(…) Entre els diversos actes religiosos celebrats a Alcoi durant 1981, l'Associació va participar en la Processó del Corpus Christi. En ella va prendre part, com primer dels seus actes, el xiquet Joel Vicente Juan Botella —Sant Jordiet 1982—, que havia sigut triat dies abans. (…)
(…) Dels actes celebrats a l'octubre, amb motiu del Mig Any, el que cal destacar és la presentació de càrrecs festers.
El dia 23 vam conéixer el xiquet Joel Vicente Juan Botella, Sant Jordiet 1982, en el Col·legi Parroquial Sant Roc, que va ser presentat dins del marc infantil del seu col·legi. (…)
La Crònica de Festes de 1982, obra d'Adrián Espí Valdés indica:
(…) Tota l'atenció d'este matí càlid se centra entorn de Sant Jordi, a Sant Jordiet, i a la «Missa» d'Amando Blanquer.
Joel Vicente Juan Botella llueix un trage bellíssim amb la novetat d'una capa molt romana, de vellut negre. La simpatia del xavalet porta al públic de carrer, rebent ovacions al seu pas, així com la ja tradicional pluja de clavells en el carrer de Sant Llorenç.
L'espectador està sobre les voreres i la processó transcorre perfectament, tot al contrari que pel carrer de Sant Tomàs, inclús per la Plaça d'Espanya, invadides les calçades per la gentada ansiosa d'acostar-se a la figura del Sant Jordiet. (…)
(…) Tampoc se li escapa a l'arquebisbe el centenari del Sant Jordiet, tenint per a Joel Vicente paraules afectives i càlides, indicant que els Moros i Cristians en honor a Sant Jordi són una excepcional obra històrica i d'art al mateix temps que té per autor a tot un poble. (…)
(…) Cinc eterns minuts de retard en l'apagada general de la il·luminació festera escarota els nervis a qui més temperats els manté, i per fi Sant Jordiet sorgix d'entre uns nuvolots de color, fums mítics i ràfegues de llum. La devoció popular ha vist sempre en Sant Jordi i el seu miracle un signe de la Providència. Plouen fletxes benefactores alhora que s'interpreta, per última vegada, la partitures del mestre Barrachina. Un sonor, quasi estremidor, Visca Sant Jordi! és el colofó.
Quan el públic, que en presència massiva aplaudix el prodigi infantil, el cant de gesta del xiquet romà, la taumatúrgica visió, deixa de fixar-se en el castell, l'enllumenat torna a brillar rutilant, però en certs rostres, en molts alcoians, en tots els presents cascavellegen, llisquen amb lentitud, les llàgrimes de l'emoció. El resignat, l'esperançador fins l'any que vé! va de boca en boca. Comença ara el compte arrere per a un nou any. (…)
Adrián Espí Valdés, en la Revista de Festes de 1983, dedica estos versos al Sant Jordiet de 1982:
DÍPTICO A SANT JORDIET
Para ti, Joel Vicente, a los cien años
del milagro de tu saeta de marfil.
I
Llegó el día y abril ha florecido
en pétalo secreto de su historia
que en nube mañanera, dúctil gloria,
musiquea de amor en su latido.
Muy pocas primaveras has vivido
y retienes feliz en la memoria
la limpia y ensoñada trayectoria
del mensaje fiel y el deber cumplido.
Blanca alondra del verbo y del portento.
¡San Jorge, caballero de destinos,
eterno laurel del combate incruento!
Prodigio de los versos repentinos,
saeta de cristal que cruza el viento
al compás de los salmos más divinos.
II
Nardo, rosa y clavel, alma de niño
esculpido en las crestas del paraje.
Siembra de amor y atávico cariño,
paloma de paz, célico andamiaje,
yelmo y espada, plata en el armiño.
Perseo de la luz y del mensaje.
Trova azul, teorema medieval,
joya eurítmica de la voz señera,
frontispicio de ardor en primavera
en el marco de una aurora triunfal.
Estampa de la unción emocional,
remansada caricia de la espera,
de trigo en flor y armónica quimera
que levanta la fe tradicional.