Dos nous Càrrecs i Sant Jordiet
Entre mitjans dels setanta i principis dels huitanta la Filà assumix noves responsabilitats.
En 1975 correspon la primera Esquadra del Mig, formació que impacta pel disseny que proposa Luis Solbes Payà.
En 1976, l'any del VII Centenari del Patronatge de Sant Jordi, s'organitza la Gloria Centenària. Mario Valdés Pérez va vestir el disseny antic de la Filà, com a Glorier Centenari, i Juan Aracil Botella va representar el Glorier Centenari de la Comparsa de Tapiadors.
L'any 1977 els Marrakesch celebren el seu 75 aniversari amb diversos actes festius i culturals. La Filà convoca un Certamen ArtisticoLiterari per a rememorar la trajectòria de la Filà. Adrián Espí Valdés resulta guanyador del premi d'investigació històrica, mentres que Joan Valls Jordá obté el primer guardó en l'apartat de poesia i el Col·legi mixt de Batoi aconseguix el primer premi en el concurs infantil de pintura. Entre tots els actes destaca l'entrega d'una medalla, que commemorava la fundació de la Filà, a la senyora Virtudes Blanes Llorens, viuda de Pascual Ivorra Carbonell.
Iniciats els huitanta la Filà accepta els càrrecs d'Alferes en 1981, representant el personatge Antonio Pérez Pérez, i de Capità en 1982, ostentat per Francisco Cortés Tenedor, resultant ambdós anys magnífics, més si és possible al coincidir la celebració del Centenari del personatge Sant Jordiet (1882-1982) amb la Capitania de la Filà i la sort va voler que Sant Jordiet fóra representat pel xiquet Marrakesch Joel Vicente Juan Botella.
En 1985 els Marrakesch participen en la celebració del I Centenari de la Cavalcada de Reis, organitzant la desfilada del “ReI Negre” en la dita efemèrides, càrrec que representa el fester José Ángel Aleixandre Soriano, acompanyat pel seu Patge Reial encarnat per Jorge Alentado Gadea.
En 1986 la Filà trasllada la seua seu social des del local de “la Roda” fins al carrer Enginyer Cort Merita, número 4.
L'esquadra del Mig correspon novament a la Filà en 1988, tornant a confiar el disseny a Luis Solbes Payà.