Els últims Càrrecs del segle XX

Els últims càrrecs dels Marrakesch arriben a mitjan dels anys noranta del segle XX, experimentant la Filà un important augment de festers.

En 1995 Antonio Candela Llopis encapçala l'Alferesia, últim treball de disseny de Luis Solbes per a la Festa, que torna a connectar perfectament amb la línia de la Filà.

L'Alferes compta com a Favorita amb la seua neboda Ana Beltrán Olmo mentre que els seus Rodelles són Aranza Cortés Olmo i Carlos Cortés Olmo .

Durant l'Entrada de Moros destaca el magnífic ballet de les aranyes de Carmina Nadal i l'esplèndida Esquadra de Negres, també obra de Luis Solbes Payà.

La Capitania de 1996 recau en Jaume Navarro Sielva, encomanant el disseny de tot el boato al jove Luis Sanus Pastor, que recrea una atrevida proposta que resulta també esplèndida. Un any de Capità marcat a foc i aigua, amb l'incendi de les carrosses del Capità el mateix dia de la Glòria i on es va comprovar altra vegada la força i solidaritat de la Festa en brindar totes le Filaes les seues carrosses als Marrakesch, i amb la pluja que va acompanyar el nostre Capità en l'Entrada de Moros donant el públic d'Alcoi una lliçò de'esperit fester en no abandonar els seus llocs en les cadires per premiar els festers amb els seus aplaudiments.

Imatges