La Filà en els anys seixanta

La ciutat d'Alcoi, en els seixanta, viu un bon moment econòmic que redunda en la Festa de Moros i Cristians. Els actes de la trilogia observen major disciplina, millorant la seva organització, i la Festa es converteix en un dels principals atractius amb què promocionar turísticament la ciutat.

També és un bon moment per a la Filà Marrakesch que en 1963 obté el primer premi de la Retreta i l'especial de l'Entrada de Moros. Aquest mateix any s'aconseguix l'adquisició del local social propi, l'antic immoble del carrer Caragol, número dotze, –denominat la Roda– on fixa la seua seu social. L'entusiasme de la participació dels Marrakesch en els seixanta, es demostra amb els distints premis aconseguits, amés dels ja mencionats la Filà aconsegueix premi en l'Entrada de 1964, de la Retreta en 1966 i el de l'Esquadra de Negres de 1968.

A finals de la dècada, la Filà va viure intensament dos anys de càrrec. En 1968 l'Alferes recau en Miguel Sancho Jordá, substituït en l'Alardo pel seu germà Jaime. En 1969  el Capità és representat per Roque Monllor Boronat, substituït en l'Alardo pel seu fill José Luis.

Imatges