Insten a les filaes a reforçar la seguretat al voltant de la pólvora i l'Alardo

L'Ajuntament i l'Associació de Sant Jordi han fet una crida a les filaes perquè extremen les mesura de seguretat entorn de la pólvora i l'lardo durant les pròximes Festes de Moros i Cristians, amb la finalitat d'evitar accidents i possibles sancions, com va ocórrer en l'edició de l'any passat, segons han informat el president Javier Morales i el regidor Mario Santacreu.

La seguretat sobre la pólvora ha estat objecte de reflexió en els últims temps en el món de les Festes, en un moment, a més, en el que ja s'ha cursat a la Subdelegació del Govern la corresponent petició per a celebrar la batalla d'arcabussos i disposar de la corresponent quantitat de material explosiu. Cal significar, com va apuntar Morales, que la quantitat de pólvora s'ha rebaixat fins a les tres tones, el que suposa una retallada pel que fa a l'anterior edició.

Cal recordar que l'Alardo de les Festes de Moros i Cristians d'Alcoi ha estat sotmès a un estricte control per part de la Intervenció d'Armes de la Guàrdia Civil, en el transcurs de les últimes dues edicions; la de 2010, va concloure amb cinc expedients sancionadors a altres tants festers, que van ser assumits econòmicament per l'Associació de Sant Jordi. Tant l'Ajuntament com l'Associació confien que l'ocorregut no es repetisca enguany.

D'altra banda, Mario Santacreu ha anunciat que, de manera provisional, es mantindrà el repartiment de la pólvora a la Piscina Municipal, com s'ha vingut fent en els últims anys, a pesar que l'informe sobre l'Alardo efectuat per la Guàrdia Civil ho desaconsellava, alhora que sol·licitava un enclavament alternatiu. El regidor de Festes ha indicat referent a això que després de l'estudi realitzat no s'ha trobat espai algun que es considerara més adequat quant a la seguretat, pel que s'ha decidit mantenir la Piscina, encara que amb la voluntat de reforçar les mesures de control.

 

Font: Diario Información

Imatge: RUBÉN CERVERA